شرایط تداوم بخشی قیام حسینی
لینک های صوت و فیلم را برگرفته شده از سایت تبیان اینجا ببینید
براساس نقلی معروف از حضرت سکینه (علیهالسلام) بالای بدن مطهّر امام حسین (علیهالسلام)، ایشان به این اصل کلی سفارش کردند که هر حادثه? تلخی پیش آمد کرد، آن را بهانه کنید و برای من اشک بریزید: «أو سمعتم بغریب أو شهید فاندبونى»[1]؛ «هرگاه داستان غریب یا شهیدی را شنیدید، برای مظلومیت من گریه کنید»؛ زیرا اگر امام حسین (علیهالسلام) به خلافت میرسید، دیگر غریب یا شهیدی وجود نداشت.
بنابراین، اصل کلی این است که هر حادثه? تلخ و ناگواری را باید بهانه کرد و برای سالار شهیدان اشک ریخت؛ نه آنکه افراد داغدیده برای تسکین عواطف و احساسات خود آن حضرت (علیهالسلام) را بهانه کنند و برای التیام زخم خویش اشک بریزند و ندبه نمایند و بین این دو گونه عزا داری فرق وافر است؛ زیرا محصول یکی تعزیت برای حضرت امام حسین (علیهالسلام) است و نتیجه? دیگری تسلیت برای خود؛ هر چند ممکن است بهانه قرار دادن واقعه? جانسوز کربلا هم بیاثر نباشد.
وجود مبارک سیدالشهداء (علیهالسلام) فرمودند: «أنا قتیل العبرة»[2]؛ یعنی من که به هدف اِحیای حق و اِمحای باطل کشته شدم، باید عَبَرات داشته باشم؛ به طوری که چشمان علاقهمندان به سالار شهیدان پر از اشک شود و آن اشکْ فراوان از شبکه? چشم خارج گردد و به صورت انسان عبور کند تا عَبَرات بشود.
این سنّت حسنه، آثار فراوانی دارد، از جمله این که محبت اهل بیت (علیهمالسلام) در قلب شیعیان حضور پیدا میکند؛ آنگاه دوست امامان معصوم (علیهمالسلام) هرگز فکر و راه و روش آنان را رها نمیکند؛ زیرا رهبری جوارح به دست جانحه و دل است و زمامداری قلب را محبت به عهده میگیرد و دلِ دوستان حسین بنعلی (علیهالسلام) جوارح را به صَوْب صراط مستقیم رهنمود میشود.
?/ ترک دنیا
منشأ مبارزه? با دین، دوستی دنیاست؛ چنانکه منشأ یاری دین خدا ترک دنیاست. فرعون با آنکه میدانست حضرت موسی (علیهالسلام) بر حق است، ولی در برابر او ایستاد؛ ?و جحدوا بها واستیقنتها أنفسهم ظلماً و علوّاً?[3] و این نبود، جز در اثر محبت به دنیا.
سنّت عترت طاهرین (علیهمالسلام) خطرها و موانع پیشرفت خود را انسانهایی دانستند که
درسهایی که از واقعه مباهله میگیریم:
1. از آنجا که مباهله، بهعنوان آخرین حربه پیامبر، پس از اثر نکردن منطق و استدلال مورد استفاده قرار گرفته، بنابراین منظور آن ظاهر شدن اثر خارجی نفرین است؛ نه یک نفرین ساده بیاثر.2. پیشنهاد مباهله را کسی میدهد که بر حقانیت خود پافشاری داشته باشد و در این واقعه، پیامبر بود که مباهله را طرح کرد.
3. آیه مباهله، مقام نبوت و رسالت پیامبر را هم به روشنی اثبات میکند؛ زیرا کسانی که حاضر نشدند با او مباهله کنند، یقین کردند که او فرستاده خداست. ادامه مطلب...
محکومیت توهین به حضرت امام خمینی
آیة الله العظمی مکارم شیرازی با تاکید بر اینکه تمام وفاداران به انقلاب باید هتک حرمت به ساحت مقدس امام خمینی (ره) را محکوم کنند، گفت: هتک حرمت نسبت به ساحت مقدس امام (ره)، اهانت به تمام ارزشهای انقلاب و اهانت به تمام ملت ایران است.
به گزارش خبرگزاریها این مرجع معظم تقلید صبح امروز در آغاز درس خارج خود در مسجد اعظم قم ضمن محکوم کردن هتک حرمت به ساحت مقدس بنیانگذار انقلاب اسلامی(ره) گفت: سرچشمه اهانت به ساحت مقدس امام راحل ممکن است سه عامل باشد، عامل نخست اینکه فرد نادانی از روی جهل و نادانی اقدام به این کارکرده باشد.
همچنین به گزارش فارس وی افزود: عامل دوم اینکه ممکن است از این فراتر باشد و شخصی مغرض و ضد انقلاب اقدام به این کارکرده باشد و احتمال سوم اینکه احتمال دارد یک عامل نفوذی و مامور بیگانه برای ایجاد اختلاف در میان صفوف مردم دست به چنین کاری زده باشد.
این مرجع تقلید در ادامه تصریح کرد: به هر حال هتک حرمت نسبت به ساحت مقدس امام راحل (قدس)، هتک و اهانت به تمام ارزشهای انقلاب، اهانت به خون شهدای انقلاب و شهدای جنگ تحمیلی و اهانت به تمام ملت ایران است.
وی با تاکید بر اینکه تمام وفاداران به انقلاب باید این جریان را محکوم کنند، خاطرنشان کرد: اجازه ندهیم سدها یکی پس از دیگری شکسته شود و قداستها از بین برود و نسبت به انقلاب و نظام سستی و وهنی حاصل شود.
آیتالله العظمی مکارم شیرازی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه امروز برابر با دو مناسبت از ایام ولایت است، اظهار داشت: امروز روز مباهله و همچنین روز بخشیدن انگشتر توسط امیرالمومنین به سائل در هنگام نماز و فردا نیز مصادف با نزول آیه «هل اتی» است.
وی با اشاره به قرار گرفتن این سه مناسبت پس از واقعه غدیر گفت: گویا خداوند میخواهد آن واقعه غدیر را با این سه واقعه برای همه روشنتر سازد.
در تاریخ 24 آبان اعلام شد که نیکسون معاون رئیس جمهور آمریکا از ادامه مطلب...