حضرت آیت الله خامنه ای رهبر انقلاب اسلامی امروز همچنین در دیدار مسئولان نظام، سفیران کشورهای اسلامی و جمعی از قشرهای مختلف مردم، مناسبتها و اعیاد اسلامی بویژه عید سعید فطر را مهمترین فرصت برای بازخوانی ظرفیت ها، تواناییها و وضع حال و آینده امت اسلامی و آسیب شناسی نقاط ضعف و عیوب دانستند و تأکید کردند: امروز مهمترین نیاز امت اسلامی و دولتهای مسلمان، بازگشت به صراط مستقیم الهی و حاکمیت احکام اسلامی و استفاده از امکانات سرشار سیاسی و جغرافیایی در کنار حفظ اتحاد و انسجام، بمنظور ایستادگی در مقابل دشمنان و رسیدن به مدارج عزت، قدرت و پیشرفت اسلامی است.
حضرت آیت الله خامنه ای، ملت ایران را یک نمونه خواندند و با یادآوری شرایط ملت ایران قبل از پیروزی انقلاب اسلامی و حضور رژیم خائن پهلوی در زنجیره حامیان رژیم صهیونیستی، افزودند: به برکت پیروزی انقلاب اسلامی و حاکمیت اسلام، ملت ایران اکنون پیشتاز مقابله با رژیم صهیونیستی است و این ملت امروز به ایستادگی خود در مقابل زورگویی جسورترین و گستاخ ترین مستکبر عالم، افتخار و مباهات می کند.
ایشان ورود ملت ایران به عرصه های عظیم از جمله پیشرفتها و دستاوردهای بزرگ علمی و عزت سیاسی نظام اسلامی را نتیجه حاکمیت اسلام دانستند و خاطرنشان کردند:
نظام اسلامی ایران مدعی حاکمیت تمام عیار احکام اسلامی نیست اما همان اندازه ای که ملت ایران موفق به اجرای احکام اسلامی شده، آثار و برکات آن را هم دیده است که این، یک تجربه و الگوی عملی برای امت اسلامی است.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به نبود انسجام میان ملتها و دولتهای اسلامی و سوء استفاده دشمنان از این شرایط، افزودند: اگر امت اسلامی متحد بود و از تمام ظرفیت های سیاسی و جغرافیایی
خطبهى اول
بسماللَّهالرّحمنالرّحیم
الحمد للَّه ربّ العالمین. الحمد للَّه الّذى خلق السّماوات و الارض و جعل الظّلمات و النّور ثمّ الّذین کفروا بربّهم یعدلون.
نحمده و نستعینه و نستغفره و نؤمن به و نتوکّل علیه و نصلّى و نسلّم على حبیبه و نجیبه و خیرته فى خلقه و حافظ سرّه و مبلّغ رسالاته بشیر رحمته و نذیر نقمته سیّدنا و نبیّنا ابىالقاسم المصطفى محمّد و على ءاله الأطیبین الأطهرین المنتجبین الهداة المهدیّین سیّما بقیّةاللَّه فى الأرضین
و صلّ على ائمّة المسلمین و حماة المستضعفین و هداة المؤمنین
عید سعید فطر را به همهى برادران و خواهران نمازگزار و همهى ملت ایران و به همهى مسلمانان جهان و امت عظیم اسلامى تبریک عرض میکنیم. مسلمان از ماه رمضان با نورانیت خارج میشود. ماه رمضان با روزهاش، با ذکر و دعا و ثناى الهى در آن، با تلاوت قرآن، با حسنات فراوان دیگر که انسان مؤمن از آن برخوردار میشود، دل را نورانى میکند، زنگارها را از دل و جان انسان میزداید. در حقیقت از شب قدر، انسان مؤمن روزهدار، سال نوى را آغاز میکند. در شب قدر تقدیر او در دوران سال براى او از سوى کاتبان الهى نوشته میشود. انسان وارد یک سال نو، مرحلهى نو و در واقع یک حیات نو و ولادت نو میشود. در راهى به حرکت در مىآید، با ذخیرهى تقوا این راه را طى میکند، در اثناى این راه هم مقاطع گوناگون براى تجدید خاطره و یادآورى مجدد براى او قرار دادهاند و روز عید فطر یکى از این مقاطع میان راه است. این روز را باید مغتنم شمرد.
این نماز روز عید فطر به یک معنا شکرانهى نعمت الهى در ماه رمضان است. شکرانهى این ولادت جدید است. در نماز عید فطر بارها به خداوند عرض میکنیم: «ادخلنى فى کلّ خیر ادخلت فیه محمّدا و آل محمّد»؛ ما را به آن بهشت مصفاى ایمان و اخلاق و عمل که این برگزیدگان را در آن جا دادى، وارد کن. «و اخرجنى من کلّ سوء اخرجت منه محمّدا و آل محمّد صلواتک علیه و علیهم»؛ از آن دوزخ عمل ناشایست، اخلاق ناشایست، عقیدهى ناشایست که این بزرگواران و عزیزان عالم خلقت را از آن محفوظ و مصون نگاه داشتى، ما را خارج کن. این هدف بزرگ را براى خودمان در روز عید فطر ترسیم میکنیم، آن را از خدا طلب میکنیم و خودِ ما هم البته وظیفه داریم، تکلیف داریم که سعى کنیم، تلاش کنیم که در این صراط مستقیم بمانیم. این همان تقواست.
یکى از دستاوردهاى بزرگ ماه رمضان توبه و انابه است؛ بازگشت به خداى متعال. در دعاى شریف ابىحمزهى ثمالى
...
به گزارش فارس به نقل از روزنامه "السبیل " چاپ اردن، بخش روابط بینالمللی و ملی در سازمان آزادیبخش فلسطین طی یک تحقیق اعلام کرد: اشغالگران صهیونیست از سال 1967تاکنون اقدام به تخریب 23هزار و 100باب خانه فلسطینی کردهاند. این اقدام در چارچوب سیاستهای پاکسازی نژادی علیه ملت فلسطین صورت گرفته است.
بر اساس این تحقیق، چندین دهه است که رژیم صهیونیستی با اتخاذ سیاستهای متعدد از جمله مصادره صدها هزار دونم [ واحد متر مربع، در فلسطین تقریبا 900 متر مربع] تخریب منازل و زیر ساختهای کشاورزی و سیطره بر اقتصاد فلسطین میکوشد تا فلسطینیان را از حقوق مشروع خود محروم کند.
در این تحقیق آمده است که از زمان اعلام آتشبس در سال 1967 تا اواخر ماه آوریل 2009، اشغالگران23 هزار و 100 باب خانه را در کرانه باختری و نوار غزه تخریب کردهاند. جزئیات بیشتر این تخریبها عبارتند از :
3هزار 200 باب منزل در روستاهای عمواس، بیتنوبا، یالو و سایر شهرها و روستاهای فلسطینی در سال 1967
یک هزار باب منزل در "حی المغاربه " و "حی الشرف " و سایر مناطق قدس اشغالی
2هزار باب خانه در اردوگاههای فلسطینی در سال 1971
تعبیر مهندسی فرهنگی، در ادبیات علمی و اجتماعی ما از پیشینه ای طولانی برخوردار نیست. بلکه می توان تولّد آن را در دهه های اخیر جستجو کرد. البته این تولّد نوین به ساختار ترکیبی واژة «مهندسیِ فرهنگی» مربوط می شود چه این که هر یک از این دو واژه ـ به تنهایی ـ در زبان فارسی قدمتی بس طولانی تر دارد.
لغت شناسان، واژة «مهندس» را به معنای: اندازه گیرنده، تقدیرکننده، محاسب، شماردار و مقدّر دانسته اند و «مهندسی» را اندازه گیری و حسابگری تعریف کرده اند.
کاربردهای نخستین این کلمه در ادب پارسی، در زمینة علم هندسه و اشکال عالم، مساحی و اندازه گیری زمین و بنا بوده و سپس در قلمرو سایر دانش ها چون پیکرتراشی، معماری، راه سازی، کشاورزی و نهایت ساختن انواع ماشین ها و طرّاحی و ساخت سیستم های الکتریکی و الکترونیکی سرایت کرده است.
واژة «فرهنگ» نیز پردینه است و به معنای دانش و ادب بوده است و شاعرانی چون کسائی، فردوسی، فرخی، عنصری، ناصرخسرو، خاقانی، نظامی و مولوی آن را به همین معنا دانسته و در همین معنا به کار برده اند.
این واژه در قرن اخیر، در زمینة آموزش و پرورش نیز به کار رفته و تنها در چند دهة اخیر است که کاربردهای آن گسترش بیشتری یافته است، به طوری که پژوهشیان از ارائة تعریفی دقیق و همه جانبه برای آن بازمانده و یا در ارائة تعریفی همه پسند، گرفتار تنگنا شده اند!
می توان ادّعا کرد که تعبیر «مهندسی فرهنگی» همزاد معنای جدید و کاربردهای نوینی
1. رمضان
رمضان، در لغت از ماده رمض، به معناى شدت گرما و تابش آفتاب بر سنگ و شن مىباشد. با توجه به این که ماه رمضان، ماه تحمل سختىها و عطش و گرسنگى است، به این اسم، نامگذارى شده است. این ماه، نهمین ماه سال در تقویم هجرى قمرى و یگانه ماهى که است که نامش در قرآن آمده است و یکى از نامهاى خداوند به شمار مىرود. ازاینرو، در روایت اسلامى تصریح شده که رمضان به ماه اضافه گردد و به هیچ وجه، به تنهایى یاد نشود. ماه رمضان، بر همه ماهها برترى دارد؛ زیرا تمامى کتابهاى مهم آسمانى، مانند تورات، انجیل، زبور، صحف و قرآن، در این ماه نازل شدهاند و شب قدر و شهادت حضرت على علیهالسلام در این ماه قرار گرفته است و شاید به خاطر همین ویژگىهاست که این ماه، براى روزه گرفتن انتخاب